Jozef Polačko je kandidátom SDKÚ na post predsedu PSK

05.02.2005 Celý región

Predseda Regionálneho zväzu Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) v Prešove Jozef Polačko sa po rozhodnutí predsedníctva RZ SDKÚ 28. januára sta...
Predseda Regionálneho zväzu Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) v Prešove Jozef Polačko sa po rozhodnutí predsedníctva RZ SDKÚ 28. januára stal kandidátom do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Keďže bol jediným oficiálnym kandidátom, primárky sa na tento post - tak ako to umožňujú vnútrostranícke predpisy - v ohlásenom termíne 5. februára nevykonajú.

Polačko po zasadnutí orgánu novinárom povedal, že sa viac-menej očakávala jeho kandidatúra. \"V každom prípade táto nominácie ešte nie je kandidatúrou, pretože očakávajú nás koaličné rokovania, možné kompromisy, takže je to len začiatok, \" dodal. Naznačil tým možnú namáhavosť rokovaní predovšetkým s Kresťanskodemokratickým hnutím (KDH), ako najbližším koaličným partnerom. Podľa Polačka však musia obe strany urobiť \"nejaké rozumné kroky\", aby uspeli lepšie ako v prvých voľbách predsedu PSK v roku 2001. Vtedy kandidát koalície SDKÚ a KDH Juraj Kopčák ako víťaz prvého kola napokon prehral len o vyše 200 hlasov so súčasným predsedom PSK Petrom Chudíkom.
Polačko je strojný inžinier. Po novembri 1989 zakladal KDH v Prešove, začiatkom tohto desaťročia aj SDKÚ. Od roku 1999 je prednostom Krajského úradu v Prešove a od roku 2004 predsedom rady Karpatského euroregiónu ako združenia prihraničnej spolupráce regiónov SR, Poľska, Maďarska, Ukrajiny a Rumunska.
(jj)
 

Vyberte región